Opilý muž chtěl ukončit svůj život skokem z mostu

Ilustrační foto

BRNO – Napjaté chvilky zažili strážníci v severní části Brna, když se snažili rozmluvit skok z mostu osmadvacetiletému muži. Ten se nejprve posilnil alkoholem a poté se snažil vyřešit své osobní problémy.

Hlídka, přivolaná svědkem, uviděla sedět obkročmo na římse mostu mladého muže, který chtěl vyřešit svou tísnivou situaci sebevraždou. Muž jí dal jasně najevo, že si od něj má udržovat odstup a mluvit bude jen s jedním z nich. Strážníci si uvědomovali závažnost situace a jeho přání respektovali. Jeden z nich se snažil zjistit, co muže trápí a když probrali jeho situaci, podařilo se mu zahnat myšlenku na skoncování se životem a přiměl ho, aby z konstrukce slezl. „Následná dechová zkouška přinesla hodnotu dvě promile. Zdravotníci poté nešťastníka převezli na vyšetření do psychiatrické nemocnice,“ informuje tisková mluvčí Markéta Skřivánková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.