Nádobu na odpadky je možné získat zadarmo

Foto: Oficiální www města Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Ten, kdo třídí rozložitelný odpad z kuchyní, má nyní možnost získat zdarma nádobu, do které může nevyužité suroviny ukládat. Spousta občanů stále ještě neví, že tento odpad lze následně ještě využívat.

Občané města třídící gastroodpad si budou moci vyzvednout zdarma nádoby, které slouží na shromažďování rozložitelného odpadu z kuchyní a se dají použít opakovaně. Snahou je snížit produkci nevyužitelného odpadu, ten z kuchyní je možné totiž dále využívat. Konkrétně se jedná např. o zbytky ovoce a zeleniny, mléčné výrobky, malé kosti nebo prošlé potraviny. Veškeré tyto suroviny musí být zbaveny původních obalů a občané je mohou z nádoby vysypat do hnědého kontejneru, kterých je ve městě více než dvě stě „Poprvé tato možnost nastane 31. ledna u Hvězdy v Třebši, poté 8. února u Metuje v Labské Kotlině 2, 22. února u Alessandrie na Slezském Předměstí, 1. března na Benešově třídě na Moravském Předměstí, 8. března na Masarykově náměstí v centru města a 14. března u pošty v Malšovicích, vždy v době od 14.30 do 16.30 hodin,“ dodává za město Martin Černý.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.