VIDEO: Obrovská tragédie v Dolní Lhotě. Při požáru chaty zemřeli dva lidé

Požár Dolní Lhota. Foto: HZS MSK

DOLNÍ LHOTA – K obrovské tragédii došlo ve večerních hodinách na Ostravsku.  V Dolní Lhotě hořela chata, ve které bydlel čtyřiašedesátiletý muž s pětačtyřicetiletou ženou. Oba v chatě uhořeli. Na místě zasahovali policisté a hasiči.

K požáru chaty, kterou uhořelí měli podle policie trvale obývat, vyjely jednotky hasičů ze stanic v Ostravě-Zábřehu a Ostravě-Porubě, spolu s nimi i dobrovolné jednotky z Dolní Lhoty a Velké Polomi.

Při příjezdu na místo v úterý 24. ledna hasiči spatřili, že hoří chata o velikosti 7×6 metrů. Urychleně si nasadili dýchací techniku a vyrazili do objektu. „V chatě jsme našli dvě ohořelá lidská těla,“ informoval mluvčí hasičů Jakub Kozák. Z budovy hasiči vynesli i propanbutanovou láhev.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Během hašení se střecha chaty kompletně propadla, zhroutily se i některé obvodové zdi. „Jednu ze zbývajících hasiči museli vzhledem k její nestabilitě strhnout,“ doplnil Kozák. Z chaty nezbylo vůbec nic. Požár jednotky uhasily v sedm večer, odklízení trvalo další hodinu.

Policisté začali místo ve středu 25. ledna společně s hasiči ohledávat. Na místě byl také soudní lékař a psovod. „V současné době nelze sdělit bližší informace ke vzniku požáru,“ sdělila mluvčí policie Eva Michalíková. Případ kriminalisté vyšetřují jako podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. Škoda se odhaduje na 50 tisíc korun.

Hasiči požár uhasili třemi vodovodními proudy, k hašení museli využít i termokameru a přetlakovou ventilaci.

Požár Dolní Lhota. Foto: HZS MSK