Vtrhl do prodejny, vyrval z pokladny zásuvku s penězi a utekl!

Foto: Policie ČR

HAVÍŘOV – Strážníci a kriminalisté společnými silami dopadli drzého zloděje. V prodejně vytrhl zásuvku z pokladny a dal se na útěk. Překážkou pro něj nebyla ani přítomnost lidí, kteří buď spali, nebo byli slyšet z vedlejší místnosti, zatímco kradl.

Zloděj spáchal od listopadu 2022 celkem osm krádeží v Havířově a okolí. Klec na něj spadla při té poslední v lednu. V druhé polovině měsíce se rozhodl po vstupu do havířovské prodejny vyrvat z pokladny šuplík s penězi a z místa s nimi bleskurychle utéct. Havířovským strážníkům ale neunikl! Během krátké chvíle ho našli a předali kolegům policistům.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Započalo vyšetřování a policisté zjistili, že místa, na kterých pachatel kradl jsou opravdu různorodá. V oblibě měl sklepy, byty a rodinné domy. „Do dvou rodinných domů měl vniknout po vypáčení sklepních oken a následném rozbití dveří do obytných prostorů,“ sdělila detaily mluvčí policie Daniela Vlčková. Do bytů se dostal podobným způsobem, tedy po rozbití oken.

Zloděj kradl doslova vše, co mu přišlo pod ruku. Mezi ukradenými věcmi byl například počítač, mobilní telefon, klíče od automobilů, alkohol, peněženka s doklady, finanční hotovostí a platební kartou, ale také dětská stavebnice nebo plastová židle.

Celkem ukradl věci v hodnotě 20 tisíc korun. Škoda na majetku, kterou způsobil násilným vniknutím do bytových a nebytových prostor je 21 tisíc korun.

Muž s kriminalisty spolupracoval, krádeže nezapíral. „Sliboval jim, že krást nebude,“ doplnila Vlčková.

Kriminalisté devětatřicetiletého muže obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V současné chvíli je ve vazbě a v případě prokázání viny mu hrozí vězení až na tři roky.

 

Foto: Policie ČR