Vysloužilé popelářské auto z Přerova míří na Ukrajinu

Popelářské auto opustilo brány Technických služeb města Přerova v úterý 24. ledna. Ve smlouvě je uvedeno, že dar je určen pro město Ivano-Frankivsk k zajištění svozových služeb pro obyvatelstvo z důvodu krizového stavu infrastruktury, který je důsledkem válečných operací.

PŘEROV – Vysloužilé popelářské auto bylo včera vysláno z Přerova do partnerského ukrajinského města Ivano-Frankivsk. Dvanáct let staré auto značky MAN převážejí hasiči do města Przemysl na polsko-ukrajinské hranici, kde si ho vyzvednou zástupci Ivano-Frankivsku.

„Starosta tohoto města nás požádal o materiální pomoc ve formě vozidla pro potřeby jejich technických služeb. Hodnota darovaného vozu je asi 300 tisíc korun,“ uvedl jednatel Technických služeb města Přerova Petr Měřínský. Svozové auto z roku 2011, které má najeto 195 633 kilometrů, technické služby už nevyužívaly, neboť v rámci obnovy vozového parku město pořídilo dva moderní vozy typu sidoaler, které jsou uzpůsobeny pro manipulaci s novými odpadovými nádobami.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Partnerskému městu Ivano-Frankivsk pomohl Přerov už v prvních dnech války. Vloni putovaly na Ukrajinu dvě elektrocentrály, optické výrobky z Meopty, elektrická horkovzdušná topidla, spací pytle, karimatky, motorové pily, přikrývky či trvanlivé potraviny. Město podporovalo i materiální sbírku od občanů.