Policista zachránil část peněz vylákaných podvodem

ilustrační foto

NÁCHODSKO – Na policisty se v uplynulých dnech obrátila žena, která místo prodaného jezdeckého sedla byla okradena. Opět v tom byla internetová komunikace přes WhatsApp.

Domnělá kupující kontaktovala ženu a při komunikaci ji navigovala odkazy na kurýrní službu, přes kterou si dohodly prodej a zaslání zboží. Poškozená vyplnila požadované údaje, včetně loginu do internetového bankovnictví. Následně zjistila, že ji dosud neznámý pachatel připravil o téměř 100 tisíc korun.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podvedená žena neváhala a okamžitě celou záležitost nahlásila na Policii ČR. Policistovi z náchodského obvodního oddělení se díky včasnému zásahu podařilo zachránit bezmála polovinu částky, o kterou ji podvodníci připravili. „Musím říci, že tento policista je člověk na správném místě… Patří mu můj velikánský dík“ poděkovala policistovi poškozená.

Náchodští kriminalisté případ šetří jako přečin podvod, za což v případě dopadení a prokázání viny hrozí až 2 roky vězení.

„Opětovně apelujeme na občany: Při zasílání peněz buďte obezřetní. Posílejte je svým ověřeným postupem, nikdy ne tak, jak vám někdo určí jako například přes zaslaný odkaz. Nevěřte neznámým volajícím. Nesdělujte nikomu přístupová hesla, autorizační kódy, čísla z platební karty,“ říká policejní mluvčí Lucie Konečná.