Běžkařská sezóna ČEZ SkiTour slavnostně odstartuje Orlickým maratonem

foto: ČEZ SkiTour

RYCHNOVSKO – Letošní zima zatím trénovala spíše naši psychiku než fyzičku, ale s tím už je konec. Nevěste běžky na hřebík, sníh se totiž vrací také do Orlických hor a start závodní sezóny ČEZ SkiTour je již za dveřmi!

„16. ročník největšího českého seriálu závodů v běhu na lyžích odšpuntuje 4. a 5. února v Deštném v Orlických horách už 39. Orlický maraton! Předpověď počasí slibuje, že se umoudří, a na úvod února přinese dostatek sněhu. Na běžkách si tak v Orličkách zazávodí zkušení lyžaři, hobby běžkaři, ale i rodiny s dětmi. Připravena je totiž také dětská verze Mini Orlického maratonu pro běžkaře do 15 let,“ říká z ČEZ SkiTor, Jan Vonášek.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Deštné v Orlických horách ožívá v únoru Orlickým maratonem již tradičně. V letošním roce se neplánovaně závod stane otvírákem sezóny, a o to větší jízda to proto bude! Chcete ji také zažít? Do stopy se můžete postavit již v sobotu, kdy víkendová klání odstartují dětskými závody. Ty jsou součástí každého závodu v rámci ČEZ SkiTour a jedou se výhradně klasicky. Odpoledne však přinese změnu, na řadu přijde závod dospělých Volkswagen 20 km volnou technikou. Zato neděle se ponese v duchu klasické techniky, a tak si každý klasik může vybrat, zda se postaví na start pohodových ČT 10 km klasicky, nebo zvolí náročnější trať 20 km či dokonce maratonských 40 km.

Více se o závodu dozvíte zde.

Partneři akce