Pokud ho nevrátí do vězení, někoho zabije, vyhrožoval muž v Kroměříži

Ilustrační foto

KROMĚŘÍŽ – Na svobodě se očividně vůbec nelíbilo dvaatřicetiletému muži z Prostějova. Ten se chtěl do vězení vrátit tak moc, až vyhrožoval zaměstnancům léčebny, že je zabije.

Muže propustili z vězení, kde si odpykával trest za závažnou trestnou činnost a nastoupil k výkonu psychiatrického a protialkoholního ochranného léčení do Psychiatrické nemocnice v Kroměříži. „Od prvních minut, které tam strávil, se však domáhal propuštění a chtěl zpátky do vězení. Své požadavky opakoval, stupňoval s tím, že pokud ho neodvezou zpátky, tak že někoho zabije. Zaměstnancům i gesty naznačoval, co by jim provedl. Ti se obávali o životy své i dalších pacientů,“ vylíčila policejní mluvčí Barbora Balášová.

Policisté celou věc prověřili a muže obvinili z  vydírání, za což mu hrozí až čtyři roky vězení. „Obviněný je nyní ve vazební věznici v Olomouci,“ dodala Balášová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.