Řidič kamionu, který se u Čimelic střetl s vlakem, je trestně stíhán

nehoda kamionu s osobním vlakem u Čimelic (zdroj Policie ČR)

PÍSECKO – Písečtí kriminalisté vyšetřují vážnou dopravní nehodu na železniční trati u Čimelic v katastru obce Krsice. Informovali jsme vás o ní v minulém týdnu (článek najdete zde). Řidič kamionu zde vjel na přejezd, už nestihl vycouvat a srazil se s tudy projíždějícím vlakem.

K nehodě došlo minulý týden ve středu před půl desátou dopoledne. „Řidič nákladního vozidla tovární značky Man s návěsem jel po silnici třetí třídy mezi obcemi Nerestce a Čimelice, kdy se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a na zasněžené vozovce vjel na železniční trať. Poté začal s vozidlem couvat, aby se vrátil zpět, ale návěsem stále zasahoval do kolejiště. V tu dobu po trati přijížděl osobní motorový vlak ve směru z Čimelic na Mirovice, jehož strojvůdce již nemohl vlakovou soupravu včas zastavit a došlo k nárazu. Po střetu došlo k vykolejení vlaku a odražení nákladního vozidla,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Způsobená škoda na vlakové soupravě, kolejovém svršku, nákladním automobilu s návěsem a příslušenství byla podle informací policie předběžně vyčíslena na více jak 8 576 000 korun.

nehoda kamionu s osobním vlakem u Čimelic (zdroj Policie ČR)

Padesátiletý řidič cizí národnosti si v tomto týdnu převzal usnesení o zahájení trestního stíhání. „Na základě zjištěných skutečností zasahujícími policisty z řad dopravní a kriminální policie bylo prokázáno protiprávní jednání a 50letý řidič nákladního vozidla, cizí státní příslušnosti, si včera převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro naplnění skutkové podstaty přečinu Obecné ohrožení z nedbalosti. Jeho stíhání je vedeno na svobodě,“ uvedl policejní mluvčí.