Papoušek si zaletěl na zlínský magistrát

Foto: MP Zlín

ZLÍN – Dobrý konec měl výlet tropického papouška po zimním Zlíně. Díky úřednicím se dostal do rukou strážníků, kteří ho převezli do útulku, kde ho později čekalo milé shledání.

Během kontroly jedné z kanceláří magistrátu obdrželi strážníci neobvyklé oznámení. Otevřené okno kanceláře totiž přilákalo barevného opeřence, který se zde schoval před zimou. „Ostatně není divu, protože pyrura zelenolící, jak strážníci později zjistili, je druhem papouška, který se vyskytuje v tropických lesích Jižní Ameriky, odborník by doplnil, že zejména v Bolívii, v brazilském regionu Mato Grosso, severozápadní Argentině a v západním Paraguay. Tento druh papouška je u nás hojně zastoupen v zájmových chovech,“ vysvětlil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hlídka mladého samečka od úřednic převzala a převezla do zlínského útulku pro zvířata v nouzi. „Vynikající zprávou je, že poté, co útulek zveřejnil informaci o jeho nálezu, se přihlásila majitelka, která si jej vzápětí vyzvedla. Zimní výlet tropického papouška nad zasněženým Zlínem se tak obešel bez negativních následků,“ uzavřel Janík.

Foto: MP Zlín