V neděli hasiči řešili dva rozsáhlé požáry rodinných domů, které se neobešly bez zranění

Požár v Jívové na Olomoucku, fotky Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

MOHELNICKO, OLOMOUCKO – Dva rozsáhlé požáry rodinných domů zaměstnaly během neděle 29. ledna jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů v Olomouckém kraji. Ještě v noci hasiči vyjeli k požáru na Mohelnicku, další požár hasili na Olomoucku.

Jako první už před třetí hodinou ráno v neděli vyjeli hasiči k požáru rodinného domu do Vyšehorek, místní části Líšnice na Mohelnicku. Zasahovalo zde pět jednotek. Hořela fasáda budovy, střešní konstrukce a podhledy. Vnitřní prostory domu byly značně zakouřeny. “Při požáru se intoxikovali čtyři lidé, kteří byli ošetřeni záchranáři ZZS,” informoval mluvčí hasičů Radek Buryánek. Po hodině hasiči požár lokalizovali a za pomocí výškové techniky likvidovali. Příčinu požáru zjišťoval vyšetřovatel hasičů společně s policí ČR a šetření ještě není u konce. Podle prvotního odhadu se škoda vyšplhá k jednomu a půl milionu korun. Zasahovaly profesionální jednotky ze Zábřeha a Uničova a dobrovolné jednotky z Líšnice, Loštic a Mohelnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Další požár v půdním prostoru řešili hasiči v Jívové na Olomoucku. Zasaženy byly podkrovní místnosti a střecha. Požár hasiči rychle lokalizovali a pak vyhledávali a dohašovali skrytá ohniska hoření. “Během zásahu se zranil jeden dobrovolný hasič. Poranil si kotník a byl ošetřen přivolanou posádkou ZZS,” dodal Buryánek. Příčinu tohoto požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů.Škoda přesáhne dva miliony korun, nicméně hasiči uchránili majetek za čtyři miliony korun. Zasahovaly čtyři hasičské jednotky, a to profesionální ze Šternberka a dobrovolné z Jívové, Domašova nad Bystřicí a Moravského Berouna.

Požár ve Vyšehorkách na Mohelnicku
Požár ve Vyšehorkách na Mohelnicku
Požár v Jívové na Olomoucku