Na Frýdecko – Místecku srazilo auto mladého muže. Přiletěl pro něj vrtulník

Foto ilustrační: Tomáš Branda

PÍSEK – K vážné dopravní nehodě došlo v poledne na Frýdecko – Místecku. Řidič srazil chodce, který od autobusové zastávky přecházel silnici.

Mladý šestadvacetiletý muž vstupoval podle informací policie do prostoru silnice zpoza autobusu. Následně ho srazilo auto, které projíždělo v protisměru. Sraženého muže museli ošetřit zdravotníci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Do Písku vyjela sanitka a vzlétnul vrtulník. Muž byl po srážce v bezvědomí. Řízením osudu na místě byla svědkyně, která je zdravotní sestrou a zraněnému poskytla první pomoc. „Lékaři záchranné služby při prvotním vyšetření zjistili poranění hlavy a příznaky svědčící také pro poranění mozku,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Kvůli selhávajícímu dýchání bylo nezbytné zajistit pacientovy dýchací cesty a převést jej na přístrojem řízenou ventilaci.

Záchranáři zajistili také dva žilní vstupy pro podávání léků, nasadili mu krční límec a provedli další úkony. „Muže v přímém ohrožení života vrtulník transportoval do ostravské Fakultní nemocnice, kde jej kolegové předali zdravotníkům tamního urgentního příjmu,“ doplnil Humpl.

Policisté provedli u řidiče auta dechovou zkoušku, která prokázala, že před jízdou nepil. Chodci odebrali krev zdravotníci v nemocnici „Veškeré okolnosti a skutečnosti nehody prověřují třinečtí kriminalisté,“ uvedla mluvčí policie Kateřina Kubzová. Nehoda se stala v pondělí 30. ledna.