Vykrádal restaurace, benzinky a trafiky v Olomouci. Teď už bručí v base

Foto z kamerového záznamu

PROSTĚJOV, OLOMOUC – Soud bez zaváhání poslal do vazební věznice šestatřicetiletého recidivistu z Prostějova, který se v posledních měsících zaměřil zejména na restaurace, benzinky a trafiky v Olomouci. Během krátké doby způsobil škodu za téměř půl milionu korun.

Během posledních dvou měsíců se muž měl dopustit bezmála dvou desítek loupeží převážně v Olomouci. Sérii takových skutků odstartoval v Prostějově, kde se měl na sklonku loňského listopadu vloupat do dvou nebytových prostor, ze kterých měl odcizit finanční hotovost, mobil a tablet. Poté svoji činnost přesměroval do Olomouce. “Zde se objektem jeho zájmu staly především zdejší restaurační zařízení, čerpací stanice a trafiky. Z těchto míst si měl odnést zejména finanční hotovost, klasické i elektronické cigarety, alkohol, elektroniku a v jednom případě nepohrdl ani několikakilovým kusem masa,” uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Celkově tak měl způsobit škodu za téměř půl milionu korun. Aby se dostal do napadených objektů, použil většinou kámen či dlažební kostku, za pomocí kterých se dostal dovnitř.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Kriminalisté vypátrali totožnost možného pachatele. Z důvodu, že se jednalo o muže bez stálého bydliště a zaměstnání, zdržujícího se na různých místech, vyhlásili po něm celostátní pátrání. Ve čtvrtek 26. ledna v nočních hodinách ho během jeho marného pokusu o vloupání do restaurace na periferii Olomouce zadrželi. Předtím se ještě pokusil neúspěšně vloupat do budovy olomouckého nemocničního zařízení.

Během výslechu se obviněný, několikrát soudně trestaný 36letý recidivista z Prostějovska, ke svým činům v plném rozsahu doznal. Muž byl obviněn z přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Soud ho na návrh státního zástupce poslal do vazby. Hrozí mu jeden rok až pět let za mřížemi nebo peněžitý trest.