Při požáru rodinného domu v Sobotce se jeden člověk zranil

ilustrační foto

JIČÍNSKO – Toto úterý krátce po jedenácté hodině dopolední muselo sedm hasičských jednotek přispěchat k požáru v přízemí rodinného domu Sobotce v ulici Březenská. Plamen ohně způsobily statisícovou škodu.

„Hasičům se povedlo požár rychle lokalizovat, zároveň provedli průzkum termokamerou, aby vyloučili rozšíření i do ostatních částí domu. Ty se podařilo před ohněm uchránit. Krátce po 13. hodině ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru a jednotky se vracely na základny. V péči posádky ZZS skončila zraněná obyvatelka domu,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Přesná příčina požáru je nyní předmětem vyšetřování. Předběžně vyčíslená škoda je zhruba 600 tisíc korun, hasiči zachránili majetek představující částku 7 milionů korun. Na místě zasahovali jednotky požární ochrany z Královéhradeckého i sousedního Středočeského kraje, a to profesionální hasiči z Jičína, dobrovolné jednotky Sobotka, Markvartice a Libáň a ze Středočeského kraje dobrovolné jednotky Dolní Bousov, Kněžmost a Březno.