VIDEO: Čtyřnohý policista Small vyčenichal zloděje, který se v noci ukrýval v poli

Ilustrační foto

KROMĚŘÍŽSKO – Na vynikající čich služebního psa jménem Small doplatil devětatřicetiletý recidivista z Ostravy. Ten se chtěl schovat ve tmě v poli poté, co byl přistižen při krádeži.

Podezřelý muž, který je v současnosti bez domova, se v neděli v noci dostal do jedné firmy na Kroměřížsku. „Dírou v plotě vlezl do areálu, kde si vyhlédl měděné dráty. Postupně si je vytahal ven. Při krádeži jej ale načapal pracovník ostrahy, který přivolal policii. Zloděj však utekl,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Balášová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na místo se ihned dostavila policejní hlídka a psovod se služebním psem jménem Small. „V překladu to sice znamená malý, ale tento čtyřnohý parťák je teď velkým hrdinou. Zachytil stopu na přilehlém poli, a i když nebylo vidět na krok, vyčmuchal devětatřicetiletého muže, který tam ležel ukrytý. Toho potom přítomná hlídka zajistila,“ vylíčila Balášová.

Muž putoval do policejní cely. Nyní mu za krádež hrozí až tři roky vězení.