Na Prostějovsku havaroval ultralight

Fotky Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

PROSTĚJOVSKO – Bez obětí na životech se naštěstí obešla včerejší nehoda ultralehkého letadla na letišti v Mostkovicích na Prostějovsku, místní části Stichovice. K nehodě totiž pravděpodobně došlo při vzletu letadla. Zraněného 53letého pilota museli vyprostit hasiči.

Včera po půl čtvrté odpoledne policisté vyjížděli k nehodě ultralehkého letadla na letišti v Mostkovicích na Prostějovsku, místní části Stichovice. Zaklíněného 53letého pilota z havarovaného letadla vyprostili hasiči. “Při pádu si navíc zlomil nohu. Využili jsme přímočarou pilu a hydraulické nůžky. Nástroji jsme odstranili část konstrukce letadla, abychom pilota z vraku dostali ven a zároveň jsme mu opatrně vyprostili i zraněnou nohu,” upřesnila na Twitteru mluvčí hasičů Lucie Balážová. Zdravotníci zraněnému muži poskytli neodkladné ošetření a převezli jej do nemocnice v Prostějově.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Na místo byl přivolán i hlavní inspektor pro ultralehké letouny z Letecké amatérské asociace ČR. Ten společně s policisty zjišťoval příčinu nehody, ke které pravděpodobně došlo při vzletu ultralightu,” řekl příčině nehody policejní mluvčí Libor Hejtman. Podle hasičů mohl hrát roli i vítr. Provedená dechová zkouška i test na drogy byli u pilota negativní. Při nehodě vznikla škoda předběžně za půl milionu korun. Případem se bude zabývat Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, kterému policie věc postoupí.