V Národním divadle otec hlídá dceru

Zdroj: Národní divadlo

PRAHA – Mají děti odpovědnost za svoje rodiče? Nad touto otázkou se můžete zamyslet při návštěvě činohry Otec hlídá dceru, kterou napsal dramatik Ondřej Novotný. Hra nabízí plastický obraz duševní krajiny jednoho konkrétního muže, který nese řadu autobiografických rysů – a zároveň se v něm může poznat každý, kdo otcem je či se jím chystá být.

Národní divadlo nabízí činohru v režii Jana Friče ve středu 5.4. , ve čtvrtek 6.4. či v pondělí 24.4. a úterý 25.4. vždy od 20 hodin. Přibližná délka představení je 1 hodina 30 minut a je bez přestávky. Činohra měla premiéru 17. února 2022. Vstupenky k zakoupení jsou zde.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zdánlivě banální situace v životě otce jednadvacátého století, vycházka s dcerou na hřiště, se pro dramatika Ondřeje Novotného stala odrazovým můstkem pro žertovnou, ironickou a přitom v posledku překvapivě vážnou dramatickou úvahu na téma otcovství a mužství v dnešní rozkolísané době.

Prostřednictvím konfrontací s manželkou, otcem, přáteli i kolemjdoucími podává autor banální, často komické rodičovské situace a střety na dětském hřišti. Díky tomu se dostáváme k závažným tématům se společenským přesahem, jako je strach z budoucnosti, rozpor svobody a bezpečí nebo otázka osamělosti stárnoucích generací. Divadelní přestavení je vhodné pro publikum od 12 let.