VIDEO: Policisté pronásledovali auto v pátrání. Spolujezdec na ně za jízdy házel láhve

Policisté pronásledovali automobil v pátrání (zdroj Policie ČR)

JIHOČESKÝ KRAJ – Dopravní policisté zažili při své službě v pátek 27. ledna adrenalinové chvíle. Několik kilometrů pronásledovali vozidlo, po kterém bylo vyhlášeno pátrání. Spolujezdec ujíždějícího řidiče na ně navíc za jízdy vyhazoval skleněné láhve.

Celé akci předcházela silniční kontrola. „Policisté stáli v obci Kamenný Újezd, když si všimli vozidla značky BMW 116d modré barvy, o němž dostali od operačního důstojníka informaci, že je v pátrání kvůli možnému spáchání trestné činnosti na Strakonicku. Automobil chtěli zastavit, nicméně řidič nereagoval a pokračoval vysokou rychlostí směrem na Český Krumlov,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté se za ním okamžitě vydali. Během pronásledování, kdy použili výstražné zvukové zařízení, se jim podařilo vozidlo předjet, opakovaně dávali řidiči výzvu k zastavení, ten však vůbec nereagoval a opět začal policistům ujíždět. Řidič pronásledovaného vozidla několikrát porušil pravidla silničního provozu, kdy například předjížděl na plné čáře. Opakovaně také najel kolem na silniční obrubník.

Policejní pronásledování pokračovalo centrem města Český Krumlov a poté ujíždějící řidič zamířil směrem na Lipno. „Před obcí Kájov začal náhle spolujezdec z ujíždějícího automobilu vyhazovat skleněné láhve na policejní vozidlo. Nejprve láhve házel přímo na auto, pak je rozbíjel o zem. Pravděpodobně chtěl na policejním vozidle poškodit pneumatiky,“ uvedla Schwarzová.

Paradoxně právě jejich vozidlo, ve kterém ujížděli, náhle dostalo defekt pravého předního kola, který jim znemožnil pokračovat v další jízdě. Policisté také okamžitě zastavili a za použití hmatů a chvatů dva mladé muže cizí státní příslušnosti zadrželi. Protože mají podle inforemací policie s největší pravděpodobností na svědomí trestnou činnost v Německu, budou se jimi dále zabývat naši zahraniční kolegové.