Frýdek – Místek: Alarmující nedostatek parkovacích míst. Máte tip na vhodná volná místa?

Foto: Město FM

FRÝDEK – MÍSTEK –  Dlouhodobý problém v městském parkování ovlivňuje život obyvatel města. Kritický nedostatek parkovacích míst se radnici nedaří vyřešit. Podle vedení města chybí až 3 500 parkovacích míst. S otázkou parkování se obrací na obyvatele, kteří mají doporučit vhodná volná místa k parkování.

Na Riviéře problém částečně vyřeší výstavba cyklostezky

Na Riviéře je situace asi nejkritičtější. „Pro parkování využíváme v místě všechny možné plochy, ale stále to nestačí,“ uvedl náměstek primátora pro finance, investice, rozpočet a životní prostředí Jiří Kajzar.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Šance pro nová místa tu ovšem je! Na Riviéře se chystá výstavba cyklostezky. Při úpravě jejího okolí mají vzniknout menší plochy pro parkování automobilů. Bohužel ani tyto drobné úpravy dlouhodobý problém s parkováním neřeší. Pomoci s hledáním vhodných ploch pro parkování mají obyvatelé. Pokud máte nápad, kde na sídlišti Riviéra zřídit parkovací stání, pište je na doprava@frydekmistek.cz.

Parkovací místa u nového bulváru pomůže sídlišti Slezská

V návaznosti na výstavbu nového bulváru přibude v lokalitě mezi Nádražní, Těšínskou a Staroměstskou ulicí přibyde 150 až 200 parkovacích míst, což výrazně pomůže obyvatelům sídliště Slezská. V době socialismu, kdy vznikla parkovací místa u většiny paneláků, měla každá rodina v průměru jedno auto, nyní jsou to již auta dvě. V neposlední řadě nová parkovací místa nejspíš vzniknou i v nové čtvrti u sídliště.

Parkování u Sekerovy vily i pod magistrátem

Pokud bydlíte na Slezské ulici, ale ne přímo na sídlišti, nebojte, nové parkoviště vznikne u Sekerovy vily. Přibydou zde kolmá nebo příčná parkovací místa v jednom pruhu, což ovšem obnáší to, že na některých místech přibydou jednosměrky.

Mimo jiné se chystá rozšíření parkoviště u magistrátu, nová parkovací místa vzniknou také pod mostem, kde dříve stavěly hlavně kamiony. „Pod estakádou budou namísto kamionů parkovat osobní automobily a dodávky, zlepší se také parkování v Collo-loukách. Zabýváme se i peticemi, které se týkají právě parkování,“ upřesnil náměstek primátora pro dopravu Miroslav Bártek.

Samostatné parkoviště budou mít turisté. „Připravujeme i parkoviště u Olešné u rybárny, ale to bude sloužit především turistům,“ dodal závěrem náměstek primátora Kajzar.