Z lázeňského pokoje zmizelo 60 tisíc korun

Ilustrační foto

LUHAČOVICE – Otřesný konec měl pro pětačtyřicetiletého muže několikadenní pobyt v luhačovických lázních. Když se vrátil z procedur do pokoje, zjistil, že mu z peněženky zmizelo 60 tisíc korun.

Muž se minulou neděli vydal na Moravu užít si pár dní odpočinku v lázních. S sebou si vzal i peníze na zaplacení zálohy na nákup auta. „Peníze měl po celou dobu v peněžence, kterou nosil s sebou, případně ji měl uloženou v kapse bundy v pokoji lázeňského domu. Pravidelně je kontroloval,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ve středu odpoledne ho při návratu do pokoje čekalo nepříjemné překvapení. „Když se podíval do peněženky, uviděl, že 12 bankovek v nominální hodnotě pět tisíc korun zmizelo. Nic jiného se mu z pokoje ani z peněženky neztratilo. Pokoj tedy znovu uzamknul a krádež oznámil policistům,“ sdělila Kozumplíková.

Policisté místo činu ohledali, vyslechli další hosty a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z porušování domovní svobody a krádeže. Po dopadení pachateli hrozí až dva roky ve vězení.