Hranice neopouští. Policisté budou v hraničním prostoru působit i nadále

Foto: Policie JMK

BŘECLAV, HODONÍN – V noci na neděli skončilo opatření, které znovu zavádělo kontroly na vnitřní hranici se Slovenskem. Lidé žijící podél hranic i turisté budou moci opět překračovat hranici i mimo hraniční přechody.

Od nedělní půlnoci skončilo znovuzavedení kontrol na vnitřní hranici se Slovenskem a zároveň i posilování služeb na hranicích policisty z celé republiky. Podle policejního mluvčího Pavla Švába od začátku opatření policisté spolu s vojáky a celníky zjistili celkem 5973 migrantů. Z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice se zodpovídalo 97 osob. „Od čtvrtka přecházíme do režimu namátkových kontrol na předem vytipovaných místech, přičemž pokračovat budou i společné česko-slovenské policejní hlídky. V první fázi nasadíme do kontrolní činnosti více než 70 policistů na směnu,“ napsali policisté na Twitru.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

I když opatření skončilo, hraniční přechody ani zelenou hranici policisté neopustí. Problematice migrace se bude denně věnovat 78 policistů, vždy 39 ve dne a stejný počet v noci. „Nastavení policejních sil na hranicích vychází z reality. Momentálně se syrská migrace nijak neprojevuje, setkáváme se s jednotkami migrantů, a to ani nejde o Syřany,“ uvedl ředitel jihomoravských policistů Leoš Tržil. Lidé žijící podél hranic i turisté budou moci opět překračovat hranici i mimo hraniční přechody.