Poznejte intriky na dvoře krále Jindřicha VIII. v divadelní komedii

VESELÍ NAD LUŽNICÍ – Když se královský dvojník náhle ocitne na trůnu, musí čelit svodům a pletichám žen, u nichž ani sám král neodhalil, po čem vlastně jdou. A král? Ten se zase ocitne v hostinci se šenkýřkou a třemi syny! Jak veselá komedie Ženy Jindřicha VIII. aneb chudák král(em) dopadne, to vám předvede Divadelní spolek J. K. Tyl z Kardašovy Řečice.

Hlavní postavou děje je Jindřich VIII. Tudor, král Anglie. Svému přání mít dědice podřizuje vše, včetně lásky svých žen. Inscenace čerpá z historické předlohy, která je pochopitelně upravena a potkávají se zde nejen téměř všechny Jindřichovy manželky, ale i králův dvojník, hospodský Jindra. Nu a osud dvojníků v divadelních příbězích je už takový, že se sobě podobní prohodí. Živočišný a poživačný anglický král se tak ocitne v hostinci s šenkýřkou Aničkou a třemi syny hospodského. Zato usedlý, a ne příliš bystrý výčepní usedne na Tudorově trůnu, kde čelí nejen intrikám svého rádce Thomase Cromwella a kardinála Wolseyho, ale především svodům a pletichám žen! Žen, u kterých ani sám král nepoznal, zda touží po jeho srdci nebo koruně.

A kterou z nich bude nakonec zdobit titul královny? Bude to Kateřina Aragonská, Anna Boleynová, Jana Seymourová, Anna Klévská, nebo si na krále několik let počká mladičká Kateřina Howardová? To zjistíte 19. února v Kulturním domě ve Veselí nad Lužnicí. Veselá komedie s krásnými kostýmy, nápaditou scénou a zajímavým příběhem Ženy Jindřicha VIII. aneb chudák král(em) začíná v 19 hodin.