Pozor na podvodné řemeslníky, kteří okrádají důvěřivé seniory, varuje policie

ilustrační foto

BŘECLAV, HODONÍN – Policie České republiky varuje na základě mnoha skutečných případů občany Břeclavska a Hodonínska před falešnými řemeslníky, jejichž cílem jsou především starší lidé.

Skupina podvodných řemeslníků řádí především na Břeclavsku, ale i Hodonínsku. Tito podvodníci osloví seniory přímo na ulici, popřípadě zazvoní u staršího domu, a následně nabízejí provedení drobných zednických oprav. Od důvěřivých seniorů si vyžadují zaplacení zálohy v řádu tisíců korun. Po zaplacení zálohy ale odejdou, aniž by práci vykonali. Podvodníci svou důvěryhodnost zvyšují tím, že se zájemci sepíší fiktivní smlouvu, která však neobsahuje ani údaje o zhotoviteli. „V případě, že jste se již stali obětí těchto podvodníků, obraťte se, prosím, na Policii České republiky. Policisté také rádi uvítají další informace, které povedou k dopadení těchto osob. Své poznatky můžete rovněž sdělit prostřednictvím tísňové linky 158,“ uvedla policie na webu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.