Projekt Trenéři do škol v Praze 2 pokračuje i letos

PRAHA – Druhá městská část pokračuje ve finanční podpoře profesionálních trenérů v hodinách tělocviku na základních školách. Radnice projekt pilotně spustila na začátku školního roku. Vylepšení sportovní výuky, které se v prvním pololetí osvědčilo, tak bude pokračovat i v celém letošním roce.

„Tento jedinečný projekt na našich Dvojkových školách už zcela zdomácněl. Pedagogové i rodiče žáků si působení profesionálních trenérů na hodinách tělocviku nemohou vynachválit. A nadšené jsou i samotné děti, které tak mají možnost vyzkoušet si celou škálu sportů jako např. atletiku, gymnastiku, míčové sporty a minimálně jeden bojový sport jako například judo, a rozhodnout se, jestli se budou některému z nich věnovat i mimoškolně,“ řekla k pokračování projektu radní Prahy 2 Jana Černochová, která má školství ve své gesci.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Sportovní projekt je zaměřený na malé školáky. Jeho cílem je získat děti pro sport, pomoci k jejich zdravému vývoji a současně je vést k chování v duchu fair play. Do pilotní fáze projektu se v prvním pololetí zapojilo celkem dvacet tříd z deseti základních škol, které městská část Praha 2 zřizuje. Stejně tomu bude i letos.