Hlučínsko vybralo v Tříkrálové sbírce obrovskou sumu. Neuvěřitelné!

Foto: Charita Hlučín

HLUČÍN – Radost a požehnání přinášelo během Tříkrálové sbírky na Hlučínsku přes 300 kolednických skupin. Do jejich pokladniček vložili lidé neuvěřitelnou sumu peněz! Finance ve velkém posílali lidé také na sbírkový účet. Důležité je, že většina peněz zůstane na Hlučínsku, pořídí se za ně nezbytné pomůcky pro potřebné. Peníze ze sbírky také umožní, že charita bude moci poskytovat své služby i v následujících letech.

Malé území, ale velká srdce

Celkem se koledníkům, podařilo vykoledovat neuvěřitelných 3.306.344 Kč! Podle stanovených pravidel sbírky zůstane 65 % výtěžku, tedy přes 2 mil. Kč, na Hlučínsku. „Chci z celého srdce poděkovat všem. Celkový výtěžek na malém území Hlučínska je neuvěřitelný a potvrzuje, že žijeme v regionu, kde je pojem solidarita důležitou hodnotou,“ řekl ředitel Charity Hlučín Pavel Sobol.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nákup pomůcek pro potřebné

Charita Hlučín plánuje z peněz pořídit nové elektricky polohovatelné postele, elektrické bio lampy a odsávačky, které pak bude půjčovat potřebným. Peníze pomohou v ošetřovatelské službě, která zajišťuje kvalitní péči o nemocné v jejich domácnostech. Další část výtěžku pomůže při spolufinancování nákupu auta pro přepravu lidí na vozíku, který je z větší části financován z dotace Evropské unie.

Celkový výtěžek na Hlučínsku je neuvěřitelný. Foto a zdroj: Charita Hlučín