Otrokovické letní slavnosti míří na Štěrkoviště s novinkami a zvučnými jmény

Ilustrační foto

OTROKOVICE – Ve zcela novém duchu se odehrají letošní Otrokovické letní slavnosti. Program se ze tří dnů zkrátí na dva a hlavní koncerty se přesunou na Štěrkoviště. Poprvé však budou i částečně zpoplatněny.

Jedenáctý ročník akce přitáhne 15. a 16. července řadu zvučných jmen. „Jsme nesmírně rádi, že na červencových slavnostech budeme moci přivítat Jelen, Xindl X, Buty, či Kašpárka v rohlíku. A krásné výročí 30 let na scéně s námi přijde oslavit také kapela Premier,“ prozradila Alena Velecká, dramaturgyně Otrokovické BESEDY, která slavnosti pořádá.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nejzásadnější změnou pro návštěvníky bude bezpochyby zavedení vstupného, to ale nebude tak závratné, jako u jiných festivalů. „Nechceme se srovnávat s Holešovskou Regatou nebo Vizovickým Trnkobraním, pořád bereme v potaz, že jde o městskou akci, proto i cena 350 korun na místě za jednodenní vstupné je určitě nesrovnatelná s jinými komerčními festivaly. Navíc pokud si lidé koupí vstupné v rámci předprodeje, zaplatí za oba dva dny celkem tři sta korun. V ceně je jak pět kapel, tak i gastrofestival,“ vysvětlil jednatel BESEDY Filip Pastuszek.

Hlavní část programu se letos poprvé přesune z parku u Společenského domu na Štěrkoviště. I to má své důvody. „Mnozí obyvatelé, kteří bydlí v okolí, si opakovaně stěžují na hluk. Proto jsme se rozhodli hlavní pódium přestěhovat do krásného prostředí Štěrkoviště, které nabízí celou řadu benefitů. Areál má skvělou dopravní dostupnost, je oplocený a díky rekonstrukci je ideálním místem, kde mohou celé rodiny strávit příjemný víkend, spojený s poslechem kvalitní hudby, koupáním, i sportovním vyžitím. Ještě před sezonou město dokončí rekonstrukci sociální zázemí, včetně bufetu, nicméně v rámci festivalu budou obě tyto složky ještě posíleny zvlášť, ale jinak je areál Štěrkoviště dokonale připravený,“ uvedl Pastuszek.

Otrokovické letní slavnosti se však odehrají i v dalších částech města. Chybět nebude scéna v Kvítkovicích, kde jako hlavní hvězda vystoupí Stanislav Hložek. Nově se program odehraje i na zrekonstruovaném přístavišti, kde se mohou lidé těšit na cimbálovou muziku, regionální kapely a dětský doprovodný program. Tato dvě místa budou pro návštěvníky zcela zdarma.

Předprodej vstupného na Otrokovické letní slavnosti už je zpuštěn. V první vlně, která běží do dubna, stojí dvoudenní vstupenka 300 korun, druhá vlna předprodeje poběží od května do 14. července, což je den před začátkem festivalu. Na místě bude stát jednodenní vstupně 350 korun. Vstupenky si lze zakoupit na webu Otrokovické BESEDY.