V arboretu v Pasece na Uničovsku nad ránem hořelo

Fotky Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

UNIČOVSKO – Dnes nad ránem vypukl požár v areálu arboreta v Pasece na Uničovsku. Na místo ihned po oznámení vyrazily čtyři jednotky z řad profesionálních i dobrovolných hasičů.

Dnes krátce po čtvrté hodině ranní hasiči přijali na lince 112 oznámení o viditelných plamenech v areálu arboreta v Pasece na Uničovsku. Na místo ihned vyrazily profesionální jednotky Uničov a Šternberk, za posílení dobrovolnými hasiči Dlouhá Loučka a Uničov. Hořela vstupní pokladna a přilehlé dřevěné kůlny. Hasiči potvrdili rozsah požáru na celkové ploše 5×15 metrů. Na střeše objektu byly umístěné fotovoltaické panely. Oznamovatel upozornil na možné nebezpečí tlakových lahví uvnitř objektu. “Z požářiště jsme dostali do bezpečného místa avizované dvě tlakové láhve, dále pak z hořících prostor hasiči vynesli různé vybavení,” uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Při požáru naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Výše škody je odhadnuta do částky 100 tisíc korun. Příčiny požáru šetří hasičský vyšetřovatel ve spolupráci s policií.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém krajia žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.