Na Jihlavsku hořel rodinný dům. Na místě musel zasahovat vrtulník

Foto: HZS Kraje Vysočina

JIHLAVA – Šest jednotek hasičů zasahovalo v noci na sobotu při požáru rodinného domu v Jezdovicích na Jihlavsku. Uvnitř budovy nalezli hasiči muže v bezvědomí, kterému poskytli první pomoc. Záchranáři jej poté transportovali do nemocnice.

K požáru došlo v sobotu 11. února kolem půl jedné v noci v obci Jezdovice. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Třeště a Jihlavy společně s dobrovolnými hasiči z Dolní Cerekve, Batelova, Stonařova a Jezdovic. Velitel zásahu vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu. „V hořícím domě hasiči nalezli muže, u kterého okamžitě zahájili resuscitaci. Oživovací pokusy byly úspěšné. Zraněného muže následně zdravotníci letecky transportovali do nemocnice,“ informovala mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Do boje s plameny nasadili hasiči několik vodních proudů. Dostat oheň pod kontrolu se jim podařilo po půl čtvrté ráno, o půl hodiny později požár zcela zlikvidovali. „Majetková škoda byla předběžně vyčíslena na částku dva miliony korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za pět milionů korun. Příčina vzniku požáru zůstává nadále v šetření,“ uzavřela mluvčí.

Foto: HZS Kraje Vysočina