Kočičí delikvent uvízl ve 30 metrech, odmítal se nechat zachránit bez boje

Foto: HZS Zlínského kraje

ZLÍNSKO – Dramatický souboj v koruně stromu svedl jeden z hasičů na Zlínsku. Krk se rozhodl nasadit pro kocoura, který se pravidelně pohybuje v katastru obcí Žlutava a Bělov.

Jak řekl mluvčí hasičů Roman Žemlička, známý kočičí delikvent využívá dobroty místních obyvatel, aby ukojil hladové břicho. „Po dobrém menu se obvykle věnuje sportovním činnostem, jako je například lezení po stromech. Asi jeho činnost vykazovala pravidelnost, protože po třech dnech si někdo uvědomil, že kocoura už dlouho nikdo neviděl u plného talíře,“ přiblížil Žemlička.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Náhodný kolemjdoucí si všiml, že kocour je asi ve výšce 30 metrů. Před čtvrtou odpoledne proto zavolal na pomoc hasiče.

Po obhlídce místa se hasiči z Otrokovic shodli, že je třeba zavolat lezce ze Zlína. Ti si po příjezdu nachystali karabiny, lana a další nezbytnosti. Jeden nejlehčí dobrovolník pak vylezl do koruny stromu a jal se kocourkovi domlouvat, aby s ním slezl dolů. „A od této chvíle se situace zvrtla v mírné drámo. Těžko říct, jestli náš kolega objevil kocourovu tajnou spižírnu, kterou nechtěl kocour dobrovolně opustit nebo co si to tam ti dva nahoře mezi sebou řekli, nicméně to skončilo tak, že náš příslušník za použití chvatů a hmatů milého kocoura přemohl. Kocour se však tak snadno nehodlal vzdát a tak si náš kolega vysloužil pár škrábanců na ruce i v obličeji. Po spuštění na zem využil kocour chvíle zaváhání a vzal roha. Nemůžeme tím pádem veřejnosti poskytnout jeho pravou tvář,“ vylíčil Žemlička.

Bojová zranění odvážného hasiče naštěstí nebyla nějak závažná. Poté, co se na místě vydezinfikovaly, odjel po návratu na stanici na podrobnější vyšetření do nemocnice.

Foto: HZS Zlínského kraje