Policisté zadrželi tři dealery drog

foto: Policie ČR

TRUTNOVSKO – V rukou policistů skončila povedená trojice, která si chtěla nelegálně přivydělat. Jde o uživatele drog, kteří jsou dlouhodobě bez práce. Mezi hříšníky patří i 29letá žena, která nedávno ukončila rodičovskou dovolenou.

Zadrženi byli dva muži ve věku 36 a 32 let a již zmiňovaná 29letá žena. Staršímu z mužů za jeho hříchy hrozí až deset let pobytu za mřížemi. Od roku 2021 měl sehnat a poskytnou několika lidem nejméně 250 g pervitinu za téměř 240 tisíc korun, dále měl vypěstovat na balkóně konopí, z něhož získal 80g sušiny za 14 tisíc korun a v neposlední řadě „dealoval“ i extázi. Mimo to měl minimálně 9x řídit auto, i když mu byl v březnu loňského roku zadržen řidičák až do května 2023.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Ženu a mladšího z mužů jsme obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, když oba dva nejméně v 8 případech na Trutnovsku poskytli ostatním nezjištěné množství soli metamfetaminu, zvanou pervitin,“ říká policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Dvaatřicetiletému muži policisté kladou za vinu, že nejméně čtyřikrát od jara 2021 do července 2022 vycestoval do Polska, kde nakoupil léky (prekursory) na výrobu pervitinu. Do zahraničí jezdil osobním autem i přes vyslovený zákaz řízení motorových vozidel, který má do září 2023. Během vyšetřování policisté také zjistili, že za volant usedl ještě nejméně 9x, když se v něm pohyboval na Trutnovsku.

„Muže také viníme z toho, že našel a zajistil prostor, který využil na výrobu pervitinu a že v 11 případech poskytl ostatním omamnou a psychotropní látku,“ dodává policejní mluvčí. Policisté v této souvislosti u muže provedli domovní prohlídku, při které zajistili varné sklo a marihuanu.

Obviněné ženě a mladšímu z mužů hrozí až 5letý pobyt ve vězení.