Provozovatelé herních automatů zaplatili celkem 2,5 miliónu v pokutách

foto: Celní úřad JMK

BRNO, VYŠKOV, HODONÍN – Po ukončení hraničních kontrol v lednu se jihomoravští celníci opět naplno věnují kontrolám provozování hazardních her.

Již 10 kontrol provozování hazardních her provedli jihomoravští celníci do poloviny února. V šesti případech šlo o nelegální hernu a bylo zabaveno 28 výherních automatů. Celníci musí řešit stále nové způsoby obcházení zákona nelegálními provozovateli hazardních her. V loňském roce na jihu Moravy uskutečnili celkem 43 kontrol, z toho ve 28 případech se jednalo právě o nelegální herny. Zadrželi při nich 116 herních automatů a hotovost přes 371 tisíc korun. Z deseti letošních realizovaných kontrol se v šesti případech jednalo o nelegální hazard. Čtyři případy se řešily v Brně, jeden na Vyškovsku a jeden na Hodonínsku. Celkem celníci zadrželi 28 herních automatů a hotovost ve výši téměř 85 tisíc korun. Za provozování nelegálního hazardu hrozí provinilcům v rámci správního řízení nemalé sankce. „Celní úřad vydal od počátku roku 11 rozhodnutí, kterými uložil pokuty v celkové výši necelých 2,5 miliónů. Nejvyšší pokuta činila 650 tisíc korun a nejnižší 35 tisíc korun,“ vyčíslila tisková mluvčí Celního úřadu pro Jihomoravský kraj Lada Temňáková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.