Dopravní omezení v centru Českých Budějovic se od prvního března ruší

Dopravní omezení v centru města se od prvního března ruší (zdroj FB Město České Budějovice)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Dopravní omezení v centru Českých Budějovic se od prvního března ruší. Krajský soud v Českých Budějovicích zrušil opatření týkající se dopravního řešení a parkování v historickém centru města. Projekt bývalého vedení města, který si kladl za cíl zklidnění dopravy v centru města, byl soudem zrušen pro jeho nepřezkoumatelnost a nesrozumitelnost.

Jak uvedla mluvčí českobudějovické radnice Jitka Brůha Welzlová, současnému vedení města proto teď nezbývá, než reagovat na tento rozsudek tím, že vše vrátí do původního stavu. „Vedení města tedy musí nastavit systém jednosměrek i parkování tak, jak fungoval před datem 22. června 2022, kdy změny v dopravě nastavené minulou radniční koalicí nastaly,“ sdělila mluvčí radnice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Krajský soud v Českých Budějovicích opatření obecné povahy o stanovení místní úpravy provozu v centru Českých Budějovic zrušil ke dni 28. února 2023. „Navrácení těchto změn před uvedené datum by vedlo k parkovacímu chaosu v centru města, což vedení radnice samozřejmě odmítá. Soud ve svém právním hodnocení stanovil lhůtu 28. února 2023 z toho důvodu, aby poskytl městu dostatek prostoru na úpravu řešení. Právě touto úpravou je námi navrhovaná přechodná úprava provozu, která bude platná od 1. března 2023 po dobu jednoho roku. Přechodná úprava provozu postihuje právě režim parkování tak, abychom uchránili řidiče od dalších změn, které by jinak nastaly. Touto přechodnou úpravou provozu zachováme stávající režim parkování, včetně časů, oprávnění a poplatků,“ vysvětluje kroky současného vedení města náměstek primátorky pro oblast dopravy Lubomír Bureš.