Festival amatérského divadla přivítá i nejmenší diváky

PRACHATICE – Máte rádi amatérské divadlo? Pak je pro vás festival Štít a Štítek to pravé! Vyberete si něco z programu pro dospěláky, nebo se s dětmi vydáte na pohádku?

Úvod festivalu obstará Divadelní spolek BezNO s komedií Co VIDěly oči zdí. Zjistěte, proč se všem tolik líbí! Možná se v lidech, kteří najednou nikam nemohou a musí být spolu, poznáte.

S hrou Davida Auburna Důkaz, která získala Pullitzerovu cenu, se představí TYJÁTR Horažďovice. Je o osamělosti a bezbrannosti výjimečně nadaného člověka a také o křehké hranici mezi genialitou a duševní nemocí. Možná vám bude povědomá, protože se stala předlohou úspěšného filmu s Anthonym Hopkinsem a Gwyneth Paltrow v hlavních rolích.

Z dětské části vybíráme tři pohádky o tom, proč je dobré čistit si ouška, proč si česat vlásky a proč si čistit zoubky. A co všechno se může stát, když to dělat nebudete. Nesou název Vší silou… aneb … a pak se to stalo a představí vám je Divadlo ŠOS Prachatice. Nebo vyrazíte spíš na Pohádky z Popletené Lhoty Marešovy divadelní společnosti?

V Městském divadle v Prachaticích se v rámci Festivalu Štít bude od 10. do 25. března vždy od 19. hodin představovat celkem pět soutěžních souborů a jeden nesoutěžní. Festival Štítek s podtitulem Kolotoč pohádek přivítá malé diváky o víkendu 18. a 19. března v 10 a v 15 hodin.