Rehabilitační ústav se chystá rozšířit péči o pacienty

Zdroj: Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí

ORLICKOÚSTECKO – Pro klienty Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí se plánuje stavba  nové budovy pro poskytování komplexního neurorehabilitačního kranioprogramu.  Na pondělním jednání se dalším rozvojem ústavu zabývali krajští radní.

Nový rehabilitační program má sloužit pacientům se získaným poškozením mozku po cévních mozkových příhodách. „Cílem je poskytování intenzivní rehabilitační péče pro pacienty se získaným poškozením mozku, po kraniotraumatech či mozkových příhodách. Jedná se o program, ve kterém bychom byli schopni nabídnout velmi rychlou rehabilitaci a pomoci jim tak se vrátit do běžného života,“ objasnila náměstkyně hejtmana Pardubického kraje Michaela Matoušková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Pardubickém kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Připravovaný objekt má navazovat na další budovy rehabilitačního ústavu. Obsahoval by patnáct až dvacet lůžek, sesternu, ambulanci s čekárnou, cvičebny fyzioterapeutů i nové pracoviště pro ergoterapeuty, robotické přístroje, nová elektroléčba, magnetoterapie a další. „Pacienti tak budou mít šanci vracet se do běžného života v co nejvyšší možné kvalitě,“ řekla ředitelka Rehabilitačního ústavu Světlana Jeřábková. Uvolní se také prostory v hlavní budově, kde vzniknou nové jednolůžkové pokoje s novými procedurami nebo pronájmem prostor pro další klienty. Dle studie se předpokládají náklady na přípravu a realizaci stavby ve výši tři sta osmdesát dva milionů korun.