Studenti měli zajímanou přednášku s policejním preventistou

foto: Policie ČR

NÁCHODSKO – Na Střední školu řemeslnou v Jaroměři vyrazil uplynulý pátek náchodský policejní preventista spolu s koordinátorkou BESIPU. Pro studenty třetích ročníků si připravili téma s názvem „Bezpečnost v dopravě mladých řidičů“.

„Studenti si měli možnost vyzkoušet brýle simulující účinky alkoholu, návykových látek, ale i stavu únavy před mikrospánkem. Všichni z nich byli překvapeni a nevěřili, jak někdo může vůbec v takovém stavu existovat, natožpak usednout za volant,“ říká policejní mluvčí Miroslav Mervart.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policejní preventista na úvod zasvětil přítomné do statistik příčin dopravních nehod, aby věděli, čeho se vyvarovat. Posléze i s koordinátorkou BESIPU se zaměřili především na základní pravidla, jak se chovat bezpečně v silničním provozu. S ohledem na to, že mezi studenty sedělo patrně hned několik budoucí řidičů z povolání, poukázali na výhody obranného stylu jízdy. Jako obezřetní a předvídaví řidiči mohou v budoucnu předcházet ničivým a zraňujícím důsledkům dopravní nehody.

Shrnutí preventivních rad (nejen mladým) motoristům:

  • Povolená rychlost, ale i přiměřená rychlost stavu silnice.
  • Obranný styl jízdy, který počítá s chybami ostatních.
  • Mějte zapnutý bezpečnostní pás po celou dobu jízdy.
  • Alkohol ani návykové látky za volant nepatří.
  • Lepší přijet později, než vůbec.
  • Uvědomte si, že na silnici nejste jediní.