Zkolaboval v centru Plzně! O život 58letého řidiče dodávky bojovali policisté

Ilustrační fotografie, zdroj: Shutterstock

PLZEŇ – K nečekanému dramatu došlo ve středu krátce před polednem na křižovatce ulic sady Pětatřicátníků a Prešovská. Za volantem dodávky tam zkolaboval osmapadesátiletý řidič.

Na základě oznámení na tísňovou linku 158 ihned na místo vyjely dvě policejní hlídky, které se nacházely v blízkosti zmíněné křižovatky. Po jejich příjezdu byl muž v bezvědomí, nedýchal a nebyly u něho zjištěny životní funkce. „Policisté začali okamžitě muže resuscitovat. Po chvíli ho připojili na automatizovaný externí defibrilátor (AED), který po prvotním vyhodnocení doporučil podat výboj. Následně pokračovali v nepřímé srdeční masáži, a to i po příjezdu záchranářů. Po několika minutách, se díky správně provedené srdeční masáži ze strany policistů, podařilo u muže obnovit základní životní funkce a ti tak naplnili beze zbytku policejní heslo „Pomáhat a chránit!“,“ popsala dramatické chvíle mluvčí policie Michaela Raindlová.

Na video ze zásahu se můžete podívat zde.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv. Více zpráv na téma kriminalita najdete na FB skupině Policie v akci – Plzeňský kraj.