Strakonice: Město opraví silnici v lokalitě Na Jelence. Chce podpořit rozvoj podnikání

ilustrační foto (zdroj commons.wikimedia.org / foto Martin Kozák)

STRAKONICE – V lokalitě Na Jelence město opraví komunikaci vedoucí k provozovně společnosti, která je jedním z větších zaměstnavatelů ve městě. Vedení města chce tímto krokem podpořit rozvoj podnikání ve městě. Se zahájením stavby se počítá během března 2023 s termínem dokončení v květnu 2023.

Společnost dodávající průmyslová zařízení pro skladování nebezpečných látek, jako místní zaměstnavatel, má plán rozšířit již stávající výrobu. „S tím je úzce spjata kvalita komunikace v majetku města, která vede ke jmenované společnosti. Město se v souvislosti s výstavbou propojovací komunikace rozhodlo pro opravu cesty formou vypsání veřejné zakázky na realizaci stavebních prací,“ uvedla mluvčí strakonické radnice Markéta Bučoková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Předmětem zakázky je realizace stavebních prací podle projektové dokumentace. „Nabídková cena uchazeče o dodání díla musí obsahovat veškeré náklady na realizaci stavby a to především zemní práce, přesuny hmot, skládkovné, DIO, zaměření skutečného provedení stavby a dalších dokladů pro kolaudaci stavby,“ popsala mluvčí radnice.

Pro město bude oprava komunikace znamenat téměř třímilionovou investici, se kterou jsou spojeny náklady na kanalizaci. Cesta bude tvořena zpevněným povrchem. „Se zahájením stavby se počítá během března 2023 s termínem dokončení v květnu 2023,“ doplnila Bučoková.