Karviná se stane prvním evropským městem v historii, kde se uskuteční Den hokeje

Foto ilustrační: Pixabay

KARVINÁ –  Českou republiku čeká v březnu historicky první Den hokeje. Akce dává dohromady fanoušky všech věkových skupin, aby oslavili krásu jejich oblíbeného sportu, a spojuje řadu rozličných hokejových zážitků i online seminářů. Akce vyvrcholí utkáním mezi New York Rangers a Boston Bruins.

Těšte se na derby amerických NHL týmů!

Třináctihodinový maraton, na který bude vstup zdarma, začne 4. března 2023 v 10:00 dopoledne na zimním stadionu v Karviné, zaštiťuje ho Český svaz ledního hokeje i televize.

Úvodní hokejové utkání by mělo začít v 16:00. Den hokeje pak vyvrcholí veřejným sledováním zápasu NHL mezi New York Rangers a Boston Bruins. Fanoušci hokeje budou moci utkání společně sledovat od 19:00 hodin na velkoplošné obrazovce. Celá akce bude součástí televizního přenosu utkání. Sobotní a nedělní duely v hlavním vysílacím evropském čase, vysílá NHL už pátou sezónu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Uvidíte byvalé hvězdy NHL

Nejspíše největším lákadlem je zápas veteránů, ve kterém fanoušci uvidí i bývalé hráče NHL a další významné hráče regionu. Hokejoví nadšenci na ledových ostřích uvidí Pavla Brendla a Jaroslava Svobodu. Oba mají za sebou velký úspěch, v NHL odehráli čtyři sezóny! „Historicky první Den hokeje v Česku představuje skvělou příležitost nejen pro ty, co přijedou do Karviné, ale pro fanoušky z celé země. Jsme velmi potěšeni, že jsme byli vybráni pro premiéru takové události,“říká karvinský primátor Jan Wolf.

Dres Karviné obléknou Zbyněk Irgl, Martin Adamský, Ivo Prorok, Jan Peterek, Roman Szturc nebo Ondrej Šedivý. Na střídačkách pak budou stát legendární trenéři Vladimír Vůjtek, Jan „Gusta“ Havel, Milan Nový a Jaroslav Pouzar. Fanoušci se mohou také těšit na ukázky střelby, jako je její přesnost a rychlost, dále na ukázku dovedností s hokejkou.

Program pro mladé hokejisty

Mladí hokejisté se budou moci zúčastnit dovednostních tréninků pod patronací Českého svazu ledního hokeje. Od brzkých ranních hodin se bude hrát mládežnický turnaj kategorie U13 za účastí celku HK Karviná, AZ Havířov, HK Kroměříž a HC Oceláři Třinec.

Online seminář pro mládežnické kouče!

Trenérská asociace NHL, a Český svaz ledního hokeje připravili online seminář pro mládežnické kouče. Čeští trenéři se mohou těšit na světová jména jako je Ken Hitchcock, konzultant v týmu St. Louis Blues, jenž má na kontě 45 let trenérských zkušeností včetně 1598 zápasů v roli hlavního trenéra.

Dále bude přednášet Stephane Waite s 35 lety trenérských zkušeností a 18 lety působením v NHL, kdy trénoval brankáře v týmech Montreal Canadiens a Chicago Blackhawks, se kterými získal dva Stanley Cupy. Radit českým trenérům bude i Mike Kitchen, který má více než 30 let trenérských zkušeností jako hlavní trenér a asistent trenéra v NHL. Působil v týmech Toronto Maple Leafs, St. Louis Blues, Florida Panthers a Chicago Blackhawks.

Doprovodný program

Návštěvníci se mohou těšit na soutěže eSportu, vystoupení DJ, kvízy a kuchařskou show.