VIDEO: Břeclavští strážníci chytli hledané jedince

Foto: městská policie Břeclav

BŘECLAV  – Břeclavští strážníci dopadli hned několik jedinců prchajících před zákonem. Na žádost policistů se zapojili do pátrání po pachatelích krádeží.

Na žádost kolegů policistů se břeclavští strážníci zapojili do pátrání po pachateli, který se násilím vloupal do jedné z prodejen. Muže shodného s popisem strážníci zadrželi během několika minut i s lupem. Druhého muže si nejprve všiml operátor městského kamerového systému. Jeho cvičené oko zaznamenalo, že se muž podezřele dlouho poflakuje kolem stojanu se zbožím, umístěném před jednou z prodejen. Snad čekal, až kameraman zaostří, rychle se shýbl, strčil pod mikinu velikonočního zajíce a vzal nohy na ramena. To už byla hlídka na cestě. Jednalo se o drobnou krádež, ale jeho „kniha hříchů“ už byla popsaná i s obalem, proto případ došetří republikoví policisté. Ti dořeší i ženu, kterou strážníci přistihli za volantem motorového vozidla, ačkoli měla řízení zakázáno.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na dalšího hledaného muže hlídka narazila při kontrole vlakového nádraží. Byl jím neosvětlený cyklista, který navíc jel tudy, kudy se nejezdí. „Nejprve najel na chodník, a pak si to bez sebemenšího zaváhání namířil do nádražního vestibulu, prokličkoval mezi cestujícími v tubusu čekárny a zamířil k východu u terminálu. Tam už na něj ale čekali strážníci,“ popsala mluvčí břeclavských strážníků Lenka Rigó. Cyklista nejprve spolupracoval, ale když mělo dojít na dechovou zkoušku, pokusil se o útěk. „Hlídce neunikl, ani po té, co se ji snažil zpomalit svým jízdním kolem, hozeným jejich směrem. Zkoušku na alkohol odmítl a na dotaz proč utíkal, odpověděl, že zpanikařil. O pár hodin později ho hlídka nalezla tvrdě spícího pod okrasným keřem v parku. Tentokrát už bez paniky nadýchal dvě promile,“ dodala Rigó.