Přijeli do Blatné krást ze Středočeského kraje. Na jihu ale nepochodili

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

STRAKONICKO – Policisté zadrželi ve středu trojici pachatelů, kteří přijeli ze Středočeského kraje krást do Blatné. Jen zhruba půl hodiny se tak mohli radovat z ukradených věcí. Policie je dopadla na nádraží ve chvíli, kdy se chystali odjet vlakem.

Jak uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková, ke krádeži došlo ve středu 1. března 2023 před půl jedenáctou hodinou dopolední. „Policie přijala na tísňovou linku oznámení z prodejny elektro v Blatné, že tři neznámí pachatelé odcizili v prodejně dva kusy audio sluchátek v hodnotě pěti tisíc korun a z prodejny utekli neznámo kam. Oznámení předalo operační středisko blatenským policistům,“ sdělila mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Rozjelo se tedy pátrání po podezřelých mužích. A za necelých třicet minut všechny tři vypátrali na vlakovém nádraží v Blatné. Policisté je zadrželi právě včas, chystali se totiž odjet vlakem. „U mužů kromě odcizených sluchátek muži zákona zajistili ještě oděvní svršky, které odcizili v jedné prodejen, rovněž v Blatné. Hodnota odcizeného zboží přesáhla deset tisíc korun,“ řekla Nováková.

Podle informací policie dva muži ve věku 27 let a třetí ve věku 30 let přijeli krást ze Středočeského kraje. „Starší z trojice bude postaven před soud pro majetkovou trestnou činnost, které se dopouští opakovaně. Případem se i nadále zabývají blatenští policisté,“ doplnila policejní mluvčí.