Ve šternberské nemocnici je babybox

Babybox
Foto Ludvík Hess

ŠTERNBERK – V Olomouckém kraji je ode dneška další možnost, kam mohou rodiče či maminky v tíživé životní situaci odložit nevítané děťátko. Další babybox byl dnes dopoledne nainstalován v nemocnici AGEL Šternberk. Do nového a snad lepšího života pomohly babyboxy vstoupit již 17 dětem v kraji.

V nemocnici AGEL Šternberk byl dnes od ranních hodin instalován babybox. “Předpokládáme, že od 13 hodin již bude funkční,” uvedl zakladatel babyboxů v České republice Ludvík Hess. Babybox je umístěn na budově D (porodnice a dětské oddělení) u zadního vjezdu do nemocnice. Slavnostní otevření se koná ve středu 29. března ve 12 hodin. Je to již 85. babybox v České republice.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Od roku 2005 pomohly babyboxy v celé republice vstoupit do nového a snad lepšího života 248 děťátkům.. V Olomouckém kraji bylo zatím odloženo 17 děťátek, z toho osm ve Fakultní nemocnici Olomouc, pět v Nemocnici AGEL Přerov a čtyři v Nemocnici Šumperk. Pro šternberský babybox stále hledá zakladatel iniciativy dárce.

Odložení dítěte do babyboxu není trestné a je zcela anonymní. Klimatizované a ventilované babyboxy jsou opatřené mnohonásobně jištěnou signalizací