Kluk ze zlínské základky opil o přestávce spolužáka, ten nadýchal skoro 2 promile

Ilustrační foto: MP Zlín

ZLÍN – Zlínští strážníci spěchali minulý týden do jedné ze zlínských základních škol. Přivolali je tam učitelé, kteří zjistili, že jeden ze žáků je pod vlivem alkoholu.

Strážníci po příjezdu zjistili, že se mladistvý vrátil do školy na odpolední část vyučování, přičemž se uvedl do podnapilosti během přestávky. „A to řádně, protože orientační vyšetření prokázalo 1,8 promile alkoholu v dechu. Jak následně vyšlo najevo, prsty v jeho stavu měl stejně starý spolužák, který doma smíchal bylinný likér s nealkoholickým nápojem a tento poskytl svému kamarádovi. Sám míchač se přitom konzumaci alkoholu vyhnul, což hlídka MP Zlín opět ověřila orientačním vyšetřením,“ vyprávěl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Oba výtečníky strážníci předali rodičům, incident ale ještě bude mít dohru před správním orgánem. „Mladistvý, který podal alkohol svému mladistvému kamarádovi, je totiž odpovědný za přestupek podle zákona na ochranu před škodlivými účinky návykových látek. Vzhledem k věku obou chlapců bylo rovněž vyrozuměno Oddělení sociálně právní ochrany dětí Magistrátu města Zlína,“ dodal Janík.

Foto: MP Zlín