Na sídlišti Štěpnice přibudou parkovací stání, opraví se i silnice a chodník

Ilustrační foto

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Na nová místa k parkování se mohou těšit motoristé na uherskohradišťském sídlišti Štěpnice. Stará cesta získá nový povrch a opraví se chodník. Pracovat se bude na úseku podél bytových domů č.p. 1087 až 1092.

Na současných 12 parkovacích místech se odstraní stávající vrstvy ploch a vytvoří se nové z propustných materiálů pro vsakování a zadržování dešťové vody do půdy. „Cílem těchto úprav je zlepšení stavu zastaralé účelové komunikace, vytvoření legalizovaných parkovacích stání a nahrazení současných povrchů takovými, které propouštějí vodu, aby vsakovala a neodtékala jen do kanalizace. Když nepočítáme parkování podél komunikace, pak je nyní v místě 12 parkovacích míst, tento počet se zvedne na 45, z toho 3 místa budou pro invalidy. Součástí prací bude také výstavba plochy pro kontejnery na tříděný odpad a náhradní výsadba zeleně,“ přiblížila místostarostka Uherského Hradiště Marcela Čechová.

Pracovat se začne 3. dubna a hotovo by mělo být do 31. srpna. Náklady dosáhnou výše 14,9 milionu korun, přičemž 11,6 milionu korun pokryje dotace z Národního plánu obnovy.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.