Řidič se čtyřmi promile kličkoval v dodávce po D1, popíjel i za jízdy

ilustrační foto

KRAJ VYSOČINA – Velmi riskantní jízdu předvedl ve čtvrtek ráno na dálnici D1 opilý slovenský řidič. S vozidlem jel cik cak a přitom stále popíjel alkohol. Policii na něj upozornilo několik projíždějících řidičů.

Na linku 158 začaly ve čtvrtek 2. března po půl sedmé ráno přicházet telefonáty řidičů jedoucích po dálnici D1. Upozorňovali na dodávkové vozidlo, které ve směru na Brno nebezpečně kličkuje. „Oznamovatelé měli podezření, že by tento řidič mohl být opilý. Jeden z řidičů dokonce oznamoval, že podezřelý řidič má skloněnou hlavu a vypadá, jako kdyby za jízdy něco popíjel,“ uvedla krajská mluvčí policie Dana Čírtková. Podle sdělení řidičů mělo jít o dodávku červené barvy s konkrétním reklamním nápisem na vozidle.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté z Dálničního oddělení Velký Beranov vozidlo na 134. kilometru dálnice zastavili. „Dodávku řídil třicetiletý muž, jednalo se o státního příslušníka Slovenska, který měl namířeno do své rodné vlasti. Za jízdy popíjel rum s colou. Muž za volant usedl, i když nevlastní řidičské oprávnění,“ doplnila mluvčí. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku s výsledkem 3,91 promile alkoholu.

Opilý řidič skončil na záchytce, policisté zároveň kontaktovali provozovatele kvůli zajištění odstaveného vozidla. „Na základě výpovědi provozovatele vozidla Citroen Jumpy bylo zjištěno, že řidič užil k jízdě vozidlo bez vědomí a souhlasu jeho vlastníka,“ dodala Dana Čírtková.

Provinilec si tak po vystřízlivění vyslechl podezření hned ze dvou trestných činů, a to z ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci. Případ řeší policie ve zkráceném přípravném řízení.