VIDEO: Strojvedoucí si při jízdě všiml podezřelých změn a zavolal policii

Foto: Policie JMK

BRNO – V noci z pátku na sobotu zaregistroval strojvůdce lokomotivy na odstavném nádraží v Brně během jízdy zvláštní změny.

Pokaždé, když strojvedoucí na odstavném nádraží v Brně projížděl okolo budovy bývalé železniční polikliniky, viděl, jak na stěnách přibývají posprejované nápisy. To mu přišlo podezřelé, a tak zavolal na linku 158. Přivolaným policistům bylo podle typického zápachu z barev hned jasné, že se tam ještě před chvílí sprejovalo. Takticky začali rozsáhlý objekt prohledávat. Při kontrole zpozorovali muže v tmavém oblečení, jak se snaží z budovy nepozorovaně zmizet. Muž na výzvu hlídek zastavil, ale tvářil se, jako že neví, co po něm policisté chtějí. Zapíral však úplně zbytečně, od barvy měl potřísněné ruce a dokonce i tvář. Nezbylo mu než přiznat, že sprejoval. Jak policisté následně zjistili, nebyl na dobrodružné výpravě sám. Další dva výtečníky nalezli policisté uvnitř budovy. „Všechny tři na místě zadrželi a jako podezřelé z trestného činu poškození cizí věci eskortovali do policejní cely. Při akci se velmi dobře uplatnil i psovod se služebním psem. Mimo zajištění části areálu se mu podařilo nalézt spreje, kterých se podezřelí při útěku před policisty snažili zbavit,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.