Od začátku roku v Táboře ukončilo svou činnost bezmála 1200 podnikatelů

ilustrační foto (zdroj pixabay.com)

TÁBOR – Značný zájem klientů zaznamenává již od konce minulého roku Obecní živnostenský úřad v Táboře. Ministerstvo vnitra ČR průběžně rozesílá přibližně dvěma milionům OSVČ v celé České republice přihlašovací údaje do datových schránek, což u mnoha podnikajících fyzických osob vede k rozhodnutí ukončit svou podnikatelskou činnost.

Jak informoval mluvčí táborské radnice Luboš Dvořák, v předcházejících letech býval vždy počet osob vstupujících do podnikání téměř v rovnováze s počtem osob podnikání ukončujících. Za celý rok 2022 to bylo v Táboře 557 nových živnostníků oproti 511 zrušeným.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Avšak jen za pouhé první dva měsíce roku 2023 u nás ukončilo svou činnost bezmála 1200 podnikatelů! Obdobně jsou na tom živnostenské úřady po celé ČR a takový nápor lze zvládnout jen obtížně. Je pravdou, že značnou část tvoří živnostníci, kteří měli svá oprávnění přerušena a činnost nevykonávali,“ uvedl Karel Bureš, vedoucí Živnostenského odboru Městského úřadu v Táboře.

Dopis s přihlašovacími údaji mnoha lidem připomněl existenci jejich živnostenských oprávnění, která již mnoho let nepoužívali. Rozesílání přihlašovacích údajů k datovým schránkám bude pokračovat do konce března. „I přes veškeré úsilí pracovníků Obecního živnostenského úřadu v Táboře může docházet k prodloužení čekací doby oproti běžnému průměru,“ upozornil Karel Bureš.