VIDEO: Řidič se dušoval, že nepil alkohol. Nadýchal dvě promile

Ilustrační foto

BRNO – Svou pravdu si nenechal vyvrátit čtyřiačtyřicetiletý řidič, který tvrdil, že rozhodně přes den žádný alkohol nepil. Hlídka provedla dechovou zkoušku, která přinesla hodnotu dvě promile.

Na tísňovou linku svědek nahlásil muže, který se prohání ulicemi Brna opilý. Hlídka si vozidla odpovídajícího popisu všimla v Masné ulici. Zastavila řidiče a vyzvala ho k předložení dokladů. Z jeho dechu byl na míle cítit alkohol, on tvrdil, že před jízdou nic nepil. Provedení orientační dechové zkoušky nejprve odmítl s tím, že den předtím popíjel od božího rána a vzhledem k jeho menšímu vzrůstu se bál, že by se u něj mohl objevit zbytkový alkohol. „Vysvětlili jsme mu, co ho čeká, pokud zkoušku nepodstoupí. Jelikož se mu tato varianta nezamlouvala, nakonec nám do přístroje dýchl,“ dodává tisková mluvčí Markéta Skřivánková. Když displej ukázal hodnotu přes 1,8 promile, strážníci řidiče suzuki předali republikové policii jako podezřelého z trestného činu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

https://youtu.be/M34Jlyu4yCc