Nabourali zaparkované auto a ujeli. Pátrají po nich policisté

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

PRACHATICKO – Během minulého týdne se na Prachaticku staly hned dvě nehody, od nichž jejich viníci ujeli. Řidiči nabourali zaparkované automobily a odjeli, aniž by to ohlásili policistům a nebo případně nechali majiteli za stěračem na sebe kontakt. Policisté nyní po nich pátrají a hledají i případné svědky.

K první z dopravních nehod došlo v pátek 3. března 2023 pět minut před půl jedenáctou na parkovišti v ulici Mírová ve Vimperku. „Z nehody je podezřelý dosud neznámý řidič přesně nezjištěného stříbrného osobního vozidla, který při couvání narazil do zde zaparkovaného osobního vozidla Renault Laguna. Po dopravní nehodě řidič z místa odjel a nehodu neoznámil. Ke zranění osob nedošlo,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová. Hmotná škoda na vozidle Renault je předběžně vyčíslena na 10 000 korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Druhá z nehod se stala v sobotu 4. března 2023 v čase od 06:40 do 06:50 hodin před domem v obci Strachy. „Z nehody je podezřelý dosud neznámý řidič dosud nezjištěného vozidla, který se nechoval ohleduplně a ukázněně, aby svým jednáním neohrozil život, zdraví nebo majetek jiných osob ani svůj vlastní, následkem čehož narazil do zde zaparkovaného osobního vozidla Škoda. Následně z místa dopravní nehody odjel a nehodu neoznámil,“ sdělila Joklová. Hmotná škoda na vozidle Škoda je předběžně vyčíslena na 20 000 korun.

Dopravní policisté žádají případné svědky těchto dopravních nehod o informace. „Veškeré informace k dopravním nehodám můžete dopravním policistům sdělit buď osobně na služebně v ulici Pivovarská 4 v Prachaticích, nebo telefonicky na čísle 974 236 254 nebo prostřednictvím tísňové linky 158,“ žádá policejní mluvčí.