V Kroměříži přibudou další polopodzemní kontejnery

Foto: město Kroměříž

KROMĚŘÍŽ – Klasické plastové kontejnery nahradí na dalších šesti místech v Kroměříži polopodzemní kontejnery. S realizací projektu počítá radnice nejdřív v příštím roce.

Nové polopodzemní kontejnery by se měly objevit na rozhraní ulice Sokolovská a Slovanského náměstí, v ulicích Chropyňská, Ovocná, Meruňková, Třasoňova a Koperníkova na sídlišti Barbořina. „Na rozdíl od minulého vedení města, které realizovalo první etapy kontejnerů z rozpočtu města, bychom rádi využili dotačních prostředků,“ uvedl starosta Tomáš Opatrný.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Z ulic už zmizelo na 300 klasických kontejnerů

V roce 2021 a 2022 Kroměříž nechala nainstalovat podzemní kontejnery v centru města a polopodzemní kontejnery o objemu pět metrů krychlových na směsný komunální odpad, papír a plast a kontejnery o objemu tři metry krychlové na sklo v ulicích Na Sladovnách, Malý Val, Vejvanovského, 17. listopadu, Československé armády, Spáčilova, Zborovská, U Rejdiště, Francouzská, Rumunská a Nitranská. „Jejich provoz potvrzuje to, co jsme si od jejich zavedení slibovali. Snížil se počet míst pro kontejnery a město tak může na uvolněných plochách budovat parkovací stání. A v neposlední řadě je velkým přínosem estetická stránka, kdy nové kontejnery vypadají podstatně lépe než předchozí plastové,“ vyzdvihl místostarosta Karel Holík.

V ulicích už lidé narazí na 31 takových hnízd, z nichž každé obsahuje 3 až 4 kontejnery. Celkem tak z města zmizelo přes 300 klasických plastových kontejnerů. „V tuto chvíli vyhodnocujeme, zda rozmístění kontejnerů odpovídá skutečným potřebám obyvatel dané lokality. V některých místech, zejména na frekventovaných sídlištích, kde provoz ukázal, že kapacita nestačí, budeme kontejnery doplňovat,“ dodal vedoucí radničního odboru služeb Lambert Hanzal.