Kluziště na Hanáckém náměstí táhlo bruslaře i přes nepříznivé počasí

Foto: město Kroměříž

KROMĚŘÍŽ – Mobilní kluziště na Hanáckém náměstí se opět těšilo velké pozornosti bruslařů. A to i přesto, že uplynulá zima zimním sportům moc nepřála. „Projevilo se to i na návštěvnosti našeho kluziště, která byla oproti předchozí zimě nižší asi o dva tisíce. S ohledem na nepříznivé počasí je ale zhruba devět tisíc platících návštěvníků solidním číslem,“ zhodnotil místostarosta Karel Holík.

Kluziště bylo v provozu od 9. prosince loňského roku do konce letošního února. Za vstup lidé opět zaplatili desetikorunu, mohli si půjčit brusle, využít uzamykatelné skříňky nebo se občerstvit v bufetu. Brusle si za sezónu zapůjčilo zhruba 1600 návštěvníků.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V zimě roku 2019 a 2020 město provozovalo na Hanáckém náměstí pronajaté kluziště. Novinka však zaznamenala takový ohlas, že radnice v roce 2020 pořídila vlastní, v zimní sezoně 2020/2021 jej však nebylo možné kvůli koronaviru provozovat. V minulé zimě kluziště navštívilo asi 11 tisíc platících bruslařů.